Neuvonta

Puhelinneuvonta

Puhelinneuvontaan voivat soittaa jäsentaloyhtiöiden hallituksen jäsenet, isännöitsijät sekä tilin- ja toiminnantarkastajat. Varaa jäsennumero esille soittaessasi.

Kiinteistöliitolla on vahva kiinteistöjuridiikan, talous- ja veroasioiden, tekniikan, energian ja korjausrakentamisen asiantuntemus. Kiinteistöliiton monipuolinen neuvonta on jäsenille maksutonta.

Lakineuvonta palvelee maanantaista torstaihin klo 9-15 ja perjantaisin klo 10-15 numerossa (09) 1667 6300. Lakineuvontaan voit myös varata ajan tästä.

Talous- ja veroneuvonta palvelee maanantaista torstaihin klo 9-12 numerossa (09) 1667 6369.

Korjaus- ja tekninen neuvonta palvelee tiistaista torstaihin klo 9-12 numerossa (09) 1667 6311. Korjaus- ja teknisen neuvonnassa vuorottelevat Kiinteistöliitto Pirkanmaan  ja Kiinteistöliitto Varsinais-Suomen asiantuntijat. Palvelu on kaikkien Kiinteistöliiton alueellisten jäsenyhdistyksien jäsentalojen käytettävissä.

Energianeuvonta 

Energianeuvontaan voi varata itselle parhaiten sopivan ajan ajanvarauskalenterin kautta sekä liittää mukaan tausta-aineistoa asiaan liittyen.

Kaikille avoin lakineuvonta

Jäsenpalvelujen lisäksi Kiinteistöliitto tarjoaa puhelimitse kaikille avointa lakineuvontaa. Kiinteistöliiton maksullinen neuvontapalvelu toimii numerossa 0600 0 1122, palveluaika on maanantaisin ja torstaisin klo 12-15. Neuvontapalvelun hinta on 1,98 euroa minuutissa + paikallisverkkomaksu.

Suomen Kiinteistöliiton kirjalliset lausunnot ja toimeksiannot

Epäselvät ja kiistanalaiset asiat voi mahdollisesti ratkaista helpommin ja nopeammin puolueettomien lausuntojen avulla.

Mahdollisessa oikeudenkäynnissä lausunto antaa hyvän tuen taloyhtiölle tai voi jopa säästää oikeusprosessilta. Myös yhtiöjärjestyksen muutoksia ja muita pienimuotoisia asiakirjoja on mahdollista tilata erillisestä maksusta.

Lausunto- ja toimeksiantopyynnöt tulee toimittaa ensisijaisesti sähköisesti osoitteeseen toimeksiannot@kiinteistoliitto.fi tai vaihtoehtoisesti postitse osoitteeseen Kiinteistöliitto, Toimeksiannot, Annankatu 24, 3. kerros, 00100 Helsinki. Lausunto- ja toimeksiantoprosessi alkaa, kun yhtiö on vastaanottanut Kiinteistöliitolta tilausvahvistuksen. Hinnasto löytyy täältä.

Koulutukset

Järjestämme Lapin alueella noin 10 jäsenmaksuun sisältyvää koulutustilaisuutta vuodessa. Koulutuksissa käsitellään taloyhtiöiden ajankohtaisia aiheita. Kouluttautuneella hallituksella on helpompi pitää taloyhtiö hyvässä hoidossa.

Koulutustilaisuuksiin voi osallistua myös etänä webinaarissa. Webinaariosallistuminen on todella helppoa ja koulutuspaikkakunnan ulkopuoleltakin voi osallistua vaivattomasti.  Etäosallistumista varten tarvitset sähköpostiosoitteen sekä nettiyhteyden.

Verkkokurssit

HTHJ® - Hyväksytty taloyhtiön hallituksen jäsen on verkkokurssikokonaisuus, jossa käydään läpi taloyhtiön hallinnon perusasiat. Kurssit sopivat niin hallitustyötä aloitteleville kuin kokeneemmillekin hallituksen jäsenille. Kurssi löytyy täältä.

Hallituksen puheenjohtajana taloyhtiössä – HTHJPLUS®-verkkokurssilla saat tietoa, taitoa ja vinkkejä hallituksen puheenjohtajuuden menestykselliseen hoitamiseen. Kurssi löytyy täältä.

Toiminnantarkastuksen perusteet -verkkokurssi (HTHJPLUS®) on suunnattu taloyhtiöiden toiminnantarkastajille ja toiminnantarkastajiksi haluaville. Kurssilta saa kattavat perustiedot toiminnantarkastuksen tekemiseen. . Kurssi löytyy täältä.

Taloyhtiön pelastussuunnitelma (TaPe) -verkkokurssin avulla pystyt asiantuntijoiden ohjauksessa laatimaan taloyhtiöllesi asianmukaisen pelastussuunnitelman. Lisäksi saat ohjeita pelastussuunnitelman keskeisistä sisällöistä viestimiseen. Kurssi löytyy täältä.

Verkkokurssit ovat maksutta jäsentaloyhtiöiden edustajien käytössä.

Mobiilijäsenkortti - Jäsenpalvelut älylaitteessasi

Mobiilijäsenkortti-sovelluksella voit soittaa sekä Kiinteistöliiton että alueesi jäsenyhdistyksen neuvontapalveluihin, ilmoittautua koulutuksiin ja tapahtumiin, päivittää omia tietojasi jäsenrekisteriin ja hyödyntää jäsenetuja.

Lisätietoa mobiilijäsenkortista löytyy täältä.

Tiedottaminen

Jäsentiedote ilmestyy noin 12 kertaa vuodessa sisältäen ajankohtaista asiaa mm. jäseneduista, tulevista koulutuksista ja kiinteistöalan uusimmista uutisista. Tiedote jaetaan sähköpostitse sekä kirjeitse niille jäsenille, joilla ei ole sähköpostia käytössään.

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.