Haastattelussa #taloyhtiötykkääjä Pekka

Haastattelussa #taloyhtiötykkääjä Pekka

Julkaistu: 16.06.2021

Pekka oli ensimmäisten meille ilmiannettujen #taloyhtiötykkääjien joukossa. Pyysin Pekan vierailulle toimistollemme ja kertomaan omia kokemuksiaan ja havaintojaan taloyhtiöelämästä.

Pekka, taloyhtiön arjen sankari, kertoilee mielellään puuhasteluista, joihin on asumassaan talossa osallistunut. Olen kuullut, että Pekka on taloyhtiön luottohenkilö, kun johonkin pieneen puuhaan tarvitaan tekijä tai apukäsiä. Tämä käy ilmi myös ilmiannon perusteluista:

Taloyhtiön ahkera talkoolainen, aina valmis osallistumaan kaikkeen mitä tehdäänkin taloyhtiön puolesta. Kaikkien kanssa toimeentuleva, hyväntuulinen kaveri.

Esitin Pekalle muutamia kysymyksiä taloyhtiömaailmaan liittyen. Pohdimme myös yhdessä, mikä saisi asukkaat ja osakkaat enemmän kiinnostumaan taloyhtiön asioista ja yhteisestä tekemisestä.

 

Miltä #taloyhtiötykkääjä- huomionosoitus tuntuu ja pitäisikö mielestäsi taloyhtiön arjen sankareita palkita useamminkin?

  • Olihan tämä mukava yllätys.
  • Itse en niinkään kiitosta kaipaa, mutta jos sillä saisi talkoomieltä ylös, niin mikä ettei.

Mikä saa sinut tekemään asioita ja askareita taloyhtiön eteen?

  • Auttamisenhalu. Teen hommia omien voimieni mukaan. Olen paljon muussakin toiminnassa mukana oman taloyhtiöni lisäksi.

Olet pitkään ollut taloyhtiömaailmassa mukana – millä tavalla yhteisöllisyys ja ”talkootyön” tekeminen on muuttunut?

  • Ihmiset ovat nykyään kiireisiä ja esimerkiksi töiden jälkeen halutaan lepoaikaa. Ei ole enää aikaa tekemiselle yhteiseksi hyväksi. Välillä tuntuu, ettei välttämättä jakseta olla kiinnostuneita siitä oman taloyhtiön pihastakaan – ei kerätä edes sitä roskaa, joka sattuu eteen. Nykyään ei enää järjestetä yhteisiä saunailtoja eikä talkoiden päätteeksi grillimakkaran syömistä. Usein talosta puuttuu se tekijä, joka järjestäisi yhteistä toimintaa. Naapureitakaan ei välttämättä enää tervehditä – tervehtiminen olisi tärkeää.

Millä tavalla asukkaat ja osakkaat saataisiin enemmän kiinnostumaan taloyhtiön asioista ja yhteisestä tekemisestä?

  • Kahta samanlaista taloyhtiötä ei ole, joten se mikä toimii toisessa talossa, ei välttämättä toimi toisessa.
  • Tiedottaminen olisi tärkeää. Esimerkiksi yhtiökokouksista olisi hyvä ilmoittaa ilmoitustauluilla. Olisiko jatkossakin mahdollisuus järjestää talkoomakkaransyöntejä tai saunailtoja? Olisiko mahdollista saada tekijöitä järjestämään yhteistä tekemistä?

Millaisia terveisiä lähettäisit muille taloyhtiön arjen ahertajille?

  • Se, mitä taloyhtiöstä näkyy ulospäin, on tärkeää. Piha-aluetta on tärkeä huoltaa ja pienet korjaukset hoidettava, jotta alue olisi viihtyisä. Muistakaa tehdä omien voimienne mukaan!

 

Kati Ylivirta

toiminnanjohtaja

Haku

Kirjoita hakukenttään hakusana tai sen osa. Älä käytä jokerimerkkejä. Tällöin haku etsii kaikki mahdolliset osumat, joista löytyy käyttämäsi kirjainyhdistelmä. Esimerkiksi Tupakointi tai tupak toimivat molemmat hakusanoina.